2. Πλύνετε τα αυγά με μαλακό σφουγγαράκι (η σκληρή πλευρά θα κάνει γρατζουνιές στα αυγά)
3. Τα χέρια σας να είναι πλυμμένα με σαπούνι. Να μην έχουν λίπος γιατί φράζουν τους πόρους των αυγών και δεν θα απορροφήσουν ομοιόμορφα την μπογιά.
4. Φέρτε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου βγάζοντάς τα δύο ώρες πριν το βράσιμο από το ψυγείο.
5. Στρώστε καθαρό μαλακό βαμβακερό πανάκι σε κατσαρόλα με πλατύ πάτο.
6. Βάλτε μια μόνο στρώση αυγά και σκεπάστε τα με νερό βρύσης κατά 2 εκ.
7. Σκεπάστε με το καπάκι και βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να έρθει το νερό σε σημείο βρασμού.
8. Σβήστε την εστία και αν χρειαστεί, βγάλτε την κατσαρόλα από την εστία.
9. Αφήστε τα αυγά να μείνουν στο καυτό νερό σκεπασμένα για 12 λεπτά αν είναι μετρίου μεγέθους, 15 λεπτά αν είναι μεγάλου μεγέθους ή 18 λεπτά αν είναι extra large.
10. Βγάλτε τα αυγά από το νερό προσεκτικά πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν και να κρυώσουν εντελώς.
11. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσα αυγά θέλετε να βράσετε. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το βράσιμο των αυγών πριν τη Μεγάλη Πέμπτη και εκείνη την ημέρα να κάνετε μόνο το βάψιμο.
12. Αφαιρέστε όποια αυγά έχουν ραγίσει
13. Ακολουθείστε τις οδηγίες βαφής που έχετε επιλέξει.
14. Όταν βγάλετε τα κόκκινα πλέον αυγά από τη βαφή, ακουμπήστε τα σε αρκετά στρώματα χαρτιού κουζίνας και κυλίστε τα να αφήσουν το παραπανίσιο χρώμα. Αν τα αφήσετε ακίνητα να στεγνώσουν, θα κάνουν μια αποχρωματισμένη κηλίδα στο μέρος που ακουμπούν στο χαρτί.
15. Μετακινήστε τα σε καθαρό στρώμα χαρτιού κουζίνας και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
16. Μην χρησιμοποιείτε τα έτοιμα γυαλιστικά, έστω κι αν προφυλάσσουν τα χέρια σας από το πιθανό κοκκίνισμα όταν ξεφλουδίσετε τα αυγά. Βάλτε απλό λαδάκι ελιάς σε χαρτί κουζίνας και αλείψτε τα αφειδώς. Αφήστε να το ρουφήξουν και μετά σκουπίστε τα προσεκτικά.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου