Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μπανόφι ελαφρύ στο ποτήρι...


Υλικά:
6 μπανάνες σχετικά ώριμες
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό (5-10%)
1/2κ.γ. κανέλα
1-2 κ.σ. μέλι
50γρ. σταφίδες
3 κ.σ. ρούμι μαύρο
50γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή τρούφα
50γρ. φουντούκια
4 κ.σ. σος καραμέλα

Υλικά: για σος καραμέλας:
200γρ. ζάχαρη
300γρ. κρέμα γάλακτος(35% λιπ.)
7κ.σ. νερό

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε αρχικά σε μπρίκι την κρέμα γάλακτος. Θέλουμε να είναι μέτρια ζεστή , όχι να βράσει. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο ρίχνουμε την ζάχαρη και από πάνω το νερό και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία. Περιμένουμε να αρχίσει να ζεσταίνεται η ζάχαρη, χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
Παρακολουθούμε τη ζάχαρη να αρχίσει να βράσει και να καραμελώνει. Μπορούμε να κουνήσουμε το κατσαρολάκι 1-2 φορές. Βλέπουμε ότι αρχίζει να αλλάζει χρώμα προς το χρυσό και πολύ γρήγορα πάει να σκουρύνει. Πρέπει να αποσύρουμε το κατσαρολάκι πριν σκουρύνει πολύ γιατί θα καεί και θα είναι πικρή. Αποσύρουμε λοιπόν και ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας παράλληλα πολύ γρήγορα με έναν αυγοδάρτη, με προσοχή γιατί εκείνη τη στιγμή φουσκώνει το μείγμα! Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μισή κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ξαναβάζουμε στο μάτι για 1-2’ και μετά αποσύρουμε. Θα δούμε ότι η σως είναι ρευστή αλλά να μη μας ανησυχεί γιατί όταν θα κρυώσει στο ψυγείο θα πήξει!
Ρίχνουμε τη σως σε βαζάκι (μπορεί να χρειαστεί ένα βαζάκι ή δύο μικρότερα χωρητικότητας περίπου 250ml) και το αφήνουμε να κρυώσει, μετά κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο.


Εκτέλεση:
Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό, βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με το ρούμι για να μαλακώσουν.
Όταν έχουν μαλακώσει, σε ένα μούλτι ρίχνουμε τις 4 μπανάνες, το γιαούρτι, την κανέλα, το μέλι και τις σταφίδες με το ρούμι και τα χτυπάμε. Θα έχουμε μια ρευστή κρέμα, την οποία θα βάλουμε σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε το τάπερ από την κατάψυξη , το αφήνουμε λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Τρίβουμε ελάχιστα τα φουντούκια, κόβουμε σε φέτες τις υπόλοιπες μπανάνες και ετοιμάζουμε τα ποτήρια.
Σε κάθε ποτήρι ρίχνουμε λίγες φέτες μπανάνας, τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα, μια κουταλιά «παγωτό», σως καραμέλας, φουντούκια και συνεχίζουμε έτσι με στρώσεις.
Καταναλώνεται αμέσως γιατί δεν πρέπει να το παγώσουμε ξανά.
Εδώ πρόκειται για εύκολο γλυκό, οπότε δεν μας πειράζει να βάλουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή ή να το χτυπάμε ανά τακτά διαστήματα.

Συνταγή από jamie oliver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop