Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Λαζάνια αλά μπολονεζ..... Ιταλική συνταγή.....


Υλικά:

12 λαζάνια
τριμμένη παρμεζάνα

Για τη μπεσαμέλ:
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
3-3½ φλιτζάνια ζεστό γάλα
αλάτι
πιπέρι


Για τη γέμιση:
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. κιμά χοιρινό
80 γρ. παντσέτα σε κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο, τριμμένο
1 ποτηράκι, άσπρο κρασί
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
300 γρ. τομάτα κονκασέ
ζωμό κρέατος (από κύβο)
ελαιόλαδο
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και τον κιμά της παντσέτας για 5 λεπτά. Προσθέτετε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά και τους ροδίζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε την τομάτα και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ζωμό. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Ρίχνετε λίγο - λίγο το γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά, μέχρι να γίνει μία λεία και ελαφρώς πηχτή σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος που χωράει 4 λαζάνια. Ρίχνετε από πάνω το ¼ της μπεσαμέλ και την σκεπάζετε με 4 λαζάνια. Τα καλύπτετε με 1/3 του μίγματος του κιμά, ρίχνετε μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με παρμεζάνα. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις δύο φορές ακόμα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε με παρμεζάνα τριμμένη. Ψήνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop