Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ριζότο καλαμποκιου με ανθότυρο......

Υλικά:
ζωμό λαχανικών ή κότας - 4 φλιτζάνια
καλαμπόκι - 1 φλιτζάνι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 2 κ.σ.
κρεμμύδι - 1 μικρό , σε κυβάκια (ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια)
ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο - 1 1/2 φλιτζάνια
λευκό κρασί - 1/2 φλιτζάνι , ξηρό
ανθότυρο - 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)φετα...
παρμεζάνα - 1/4 φλιτζανιού
βούτυρο - 2 κ.σ.
Το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά της αρεσκείας μας - για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό λαχανικών ή κότας να πάρει μία βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι οι κόκκοι να γίνουν διάφανοι. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί, για 1 λεπτό περίπου.
Παίρνουμε μία κουτάλα και βάζουμε  λίγο από το ζεστό ζωμό που έχουμε κρατήσει μέσα στο ρύζι. Χρονομετρούμε 20 λεπτά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει το ζωμό και τότε προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός (θα χρειαστεί 20-25 λεπτά).
Περίπου στα μέσα της διαδικασίας προσθέτουμε το καλαμπόκι. Όταν όλος ο ζωμός έχει απορροφηθεί και έχουν περάσει τα 20 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν το τυρί και το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη παρμεζάνα και μυρωδικά της αρεσκείας μας.  Σερβίρεται ζεστό.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop