Υλικά:
4-5 πατάτες μέτριες
3χ200 γρ κρεμα γάλακτος
5-6 φέτες μπέικον
5-6 φέτες γαλοπούλα(ή όποιο άλλο ελαφρύ αλλαντικό προτιμάμε)
250 γρ ανάμεικτο κασέρι με ρεγκάτο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν τόσο άστε να μη διαλύονται. Οι στρώσεις της πατάτας στο ταψί θα είναι 2.Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα. Τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και φτιάχνουμε μια στρώση στο ταψί.(Η συνταγή αναφέρεται σε κανονικό ταψί κουζίνας). Ριχνουμε αλάτι, ελάχιστο πιπέρι και μοσχοκάρυδο πάνω στη στρώση. Στη συνέχεια απλώνουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα που έχουμε τσιγαρίσει πάνω απο τις πατάτες καθώς και τη μισή ποσότητα τυριού.
Απλώνουμε και τη δεύτερη στρώση πατάτας και ρίχνουμε πάλι αλάτι , λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο καθώς απλώνουμε και το υπόλοιπο τυρί.
Τελειώνουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος ανακινώντας το ταψί ώστε να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου