Υλικά :
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μοσχαρίσιο/μισό χοιρινό
2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ποσότητα αναλόγως προτίμησης)
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Μισό λίτρο μπύρα (περίπου)
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε ρίχνοντας τη μπύρα και προσέχοντας να μη γίνει η ζύμη πολύ χαλαρή. Συνήθως παίρνει σχεδόν όλο το μισό λίτρο. Σκεπάζουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα. Πλάθουμε στη συνέχεια στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Σαλτσα:
2 ποτήρια ντομάτες ψιλοκομμένες (φρέσκες ή κονσέρβας)
2 κουταλιές πάστα ντομάτας
μισό ποτήρι νερό
Ελαιόλαδο
6-8 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι και πιπέρι
Διαλύουμε τη πάστα στο μισό ποτήρι νερό και περιχύνουμε τους κεφτέδες. Κάνουμε το ίδιο με τη ψιλοκομμένη ντομάτα. Στη συνέχεια τους περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνοδεύονται με ρύζι
Καλή Επιτυχία !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου