Υλικά για 2 άτομα:
250 γρ. ταλιατέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
4 αγκινάρες
200 γρ. πεκορίνο
100 ml ζωμός λαχανικών
100 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
Μαύρο πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις ταλιατέλες al dente. Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Στη συνέχεια, σοτάρετε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα και το φρέσκο κρεμμύδι σε μικρές ροδέλες. Προσθέτετε τις ταλιατέλες που θα έχετε σουρώσει, «γυρίζετε» για μερικά λεπτά και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μια κουταλιά τριμμένο πεκορίνο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αφήνετε για 2-3΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σερβίρετε με τριμμένο πεκορίνο.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου