Υλικά :
5 αυγά βρασμένα
700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο (ή όπου είδους συνηθίζουμε)
1 κούπα αλεσμένο φρυγανιά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλιά ξηρό δυόσμο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 λεμόνια το χυμό
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Βούτυρο Φυτίνη για το τηγάνισμα
Εκτέλεση::
Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά πολύ καλά, και τον αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα τουλάχιστον για να σφίξει. Τον χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη. Παίρνουμε κάθε κομμάτι στο χέρι μας και το απλώνουμε στην παλάμη μας, σαν μια ισοπαχή πίτα.
Βάζουμε στο κέντρο του ένα καθαρισμένο αυγό και το τυλίγουμε προσεχτικά φροντίζοντας να ενωθούν πολύ καλά τα άκρα του για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Όταν τελειώσουμε, αλευρώνουμε κάθε ρολό μας και το τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές σε μέτρια θερμοκρασία για να μην ανοίξει.
Όταν τα τηγανίσουμε τα βάζουμε στην χύτρα μας και τα σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού προσθέτουμε νερό να σκεπαστούν τα 2/3 ... προσθέτουμε αλάτι πιπερι και τα βράζουμε για 10'
τα σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι η πατάτες τηγανίτες
Καλή Επιτυχία !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου