Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Γλυκό με πορτοκαλάδα καλοκαιρινό...


Υλικά:
3 κούπες συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα (αυτή που αραιώνουμε με νερό)
3 κούπες φρέσκο γάλα με όσα λιπαρά θέλει ο καθένας
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γεύση βανίλια
1 πακέτο μπισκότα Πτι- μπερ
4-5 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση:
Παίρνω 2 κατσαρολάκια και 2 κούπες του καφέ. Στα δύο μάτια της κουζίνας βάζω να ζεσταθούν, στη μία κατσαρόλα 2,5 κούπες πορτοκαλάδα και στην άλλη κατσαρόλα 2,5 κούπες φρέσκο γάλα.
Στις δύο κούπες βάζω στη μία 0,5 της κούπας πορτοκαλάδα και στην άλλη 0,5 της κούπας γάλα. Ρίχνω και στις 2 κούπες από ένα φάκελο Άνθος αραβοσίτου και στην κούπα με το γάλα προσθέτω και τις 4-5 κουταλιές ζάχαρη. (Αν δεν τις προσθέσετε το γλυκό θα βγει όπως τα περισσότερα γλυκά της αδερφής μου, δηλ. διαιτητικά αλλά άγλυκα και μπλιάχ)
Ανακατεύω με δύο κουτάλια τα υλικά στις κούπες. Ρίχνω στην κατσαρόλα με την πορτοκαλάδα το μείγμα της κούπας με το πορτοκάλι. Ανακατεύω συνεχώς πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να πήξει. Κατεβάζω την κατσαρόλα από το μάτι.
Ρίχνω στην κατσαρόλα με το γάλα το μείγμα της κούπας με το γάλα και ανακατεύω πάνω στο μάτι μέχρι να πήξει. Το γάλα αργεί περισσότερο να πήξει από την πορτοκαλάδα, μην πανικοβληθείτε.
Μετά σε μία φόρμα της αρεσκείας σας που να αναποδογυρίζει ρίχνουμε την πορτοκαλάδα. Από πάνω στρώνουμε μπισκότα πτι- μπερ που τα έχουμε βουτήξει σε λίγο γάλα και για μια στιγμή μονάχα. Αφού καλύψουμε όλα τα κενά από πάνω ρίχνουμε την κρέμα. Ξαναστρώνουμε πάνω από την κρέμα με μπισκότα που έχουμε βουτήξει σε γάλα.
Σκεπάζουμε τη φόρμα και ανάποδα όπως είναι την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop