Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μπακαλιάρος μπριάμ......

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κολοκύθια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κιλό πατάτες
Πιπέρι
6 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Pummaro Ψιλοκομμένο
800 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξαρμύρισε εγκαίρως τον μπακαλιάρο βάζοντας το φιλέτο από την προηγούμενη μέρα σε μια λεκάνη με κρύο νερό που θα αλλάζεις τακτικά.
Κόψε σε στρογγυλές φέτες τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, και βάλ’ τα μαζί με τα κρεμμύδια τριμμένα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το Pummaro, το χυμό λεμονιού και πιπέρι σε ένα ταψί.
Ανακάτεψε τα λαχανικά κι από πάνω βάλε τον μπακαλιάρο κομμένο σε φέτες, σπρώχνοντας, ώστε τα κομμάτια να σκεπαστούν λίγο από τα λαχανικά.
Τέλος, περίχυσε το περιεχόμενο του ταψιού με το ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια νερό, και ψήσε τον μπακαλιάρο μπριάμ για 1½ ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 230°C.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop