240γρ. βούτυρο
225γρ. ζάχαρη
90γρ. σοκολάτα 58%
60γρ. κακάο καλής ποιότητας κοσκινισμένο
110γρ. mascarpone
3 μεγάλα αυγά εκτός ψυγείου
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
180γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170°C. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε bain marie ή στο microwave στη χαμηλή σκάλα ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με το κακάο στη σοκολάτα και ανακατεύουμε . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς το mascarpone με τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και έπειτα τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Τοποθετούμε το μείγμα στο σκεύος ψησίματος και ψήνουμε 45-50′.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το ganache επικάλυψης.
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα και βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού το ρίχνουμε σε 3 δόσεις πάνω στη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να έχουμε λείο αποτέλεσμα και καλύπτουμε το κρύο cake. Αφήνουμε να ωριμάσει στο ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μαλακώσει η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου