Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Kαλαµάρια γεµιστά µε λαχανικά και τυριά


ΥΛΙΚΑ:
4 µεγάλα καλαµάρια
200 γρ. κρασοτύρι της Κω, χονδροσπασµένο
300 γρ. κεφαλογραβιέρα, χονδροτριµµένη
1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκοµµένη
1 µέτρια ντοµάτα, χωρίς σπόρια, ψιλοκοµµένη
1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη
150 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
2 κ.σ. φρέσκο λεµονοθύµαρο*, τα φυλλαράκια, ψιλοκοµµένα + 1 κ.σ. επιπλέον (για το ντρέσινγκ)
1 πιπεριά Φλωρίνης, κοµµένη σε µπαστουνάκια
2 µικρά καρότα, βρασµένα και κοµµένα σε µπαστουνάκια
250 ml λευκό κρασί
50 ml έ.π. ελαιόλαδο + 300 ml επιπλέον (για το ντρέσινγκ)
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
100 ml χυµός λεµονιού
50 ml µουστάρδα Dijon, µε σιναπόσπορους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουµε και πλένουµε τα καλαµάρια. Αφαιρούµε πρώτα το κεφάλι. Πιθανότατα έτσι θα συµπαρασυρθούν και τα εντόσθια. Προτού πετάξουµε το κεφάλι, κόβουµε και κρατάµε τα πλοκάµια. Αφαιρούµε το κόκαλο και την εξωτερική µεµβράνη.
Σε ένα µπολ βάζουµε το κρασοτύρι, την κεφαλογραβιέρα, την καυτερή πιπεριά, την ντοµάτα, το σκόρδο, το κρεµµύδι, το λεµονοθύµαρο και ανακατεύουµε, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Με το µείγµα αυτό γεµίζουµε προσεκτικά τα καλαµάρια, τοποθετώντας τα καρότα και τις πιπεριές Φλωρίνης στο κέντρο. Φροντίζουµε η γέµιση να µην είναι πολλή, ώστε να µη χυθεί απέξω. Κλείνουµε τα ανοίγµατα µε οδοντογλυφίδα.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούµε τα καλαµάρια σε ένα ταψί, ρίχνουµε το κρασί, 50 ml ελαιόλαδο, πασπαλίζουµε µε το πιπέρι και καλύπτουµε το ταψί µε λαδόκολλα. Ψήνουµε για περίπου 25-35 λεπτά.
Μόλις τα καλαµάρια ψηθούν, τα αφαιρούµε από το ταψί και σουρώνουµε τα υγρά του ψησίµατος σε ένα µπολ. Προσθέτουµε τη µουστάρδα, το λεµονοθύµαρο, τον χυµό του λεµονιού και ανακατεύουµε, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σιγά σιγά, ώστε να σχηµατιστεί ένα ντρέσινγκ.
Βάζουµε τα καλαµάρια σε µια πιατέλα, αφαιρούµε τις οδοντογλυφίδες, τα κόβουµε σε ροδέλες και τα περιχύνουµε µε το ντρέσινγκ. Προαιρετικά, συνοδεύουµε µε πράσινη σαλάτα και ντοµατίνια.
TIP:
Προσοχή, μην παραψήσετε τα καλαμάρια, γιατί θα γίνουν σαν λάστιχο. Αν νομίζετε ότι θέλουν λίγο ψήσιμο ακόμη, σβήστε τον φούρνο και αφήστε τα λίγο. Θα ψηθούν με την υπάρχουσα θερμοκρασία.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop