1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μερίδα "Σπιτικό ζωμό" λαχανικών
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κιλό μελιτζάνες (αλατισμένες και ξεπικρισμένες για ½ ώρα)
1 κουτί κομμένες τομάτες
2 κομμένα πράσα
3 κομμένα κρεμμύδια
350 γρ. άσπρα χοντρά φασόλια
5 γλυκές πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
1 κομμένο μικρό φινόκιο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλε τα φασόλια με τον "Σπιτικό ζωμό" λαχανικών να βράσουν για 45-60 λεπτά σε μια κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό, μετά σούρωσέ τα και κράτησε ένα φλυτζάνι από το ζωμό που βράσανε τα φασόλια και άφησέ τα στην άκρη
Αφού κόψεις τις πιπεριές και αλατίσεις και ξεπικρίσεις τις μελιτζάνες για μισή ώρα, σόταρέ τες σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, μαζί με τα κρεμμύδια, τα πράσα και το φινόκιο.
Μετά από κανά δεκαπεντάλεπτο, τα λαχανικά θα πρέπει να έχουν μαλακώσει, οπότε μετάφερέ τα σε πυρίμαχο σκεύος και κάλυψέ τα με τα φασόλια (που τα έχεις ανακατέψει με τις τομάτες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι).
Ρίξε στο πυρέξ 1 φλιτζάνι του τσαγιού με το ζωμό που έχεις κρατήσει και ψήσε τα φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες για 30 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου