1 έτοιμο χωριάτικο φύλλο για πίτα*
περίπου 1 μερίδα μπριάμ, σουρωμένο από το πολύ λάδι και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένα τυριά, π.χ. φέτα με γραβιέρα ή μανούρι με κασέρι ή ό,τι άλλο έχουμε διαθέσιμο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
1 κουτ. γλυκού σουσάμι ή μαυροκούκι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για την ταρτιέρα και το φύλλο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, ρίχνουμε τα τυριά, το μπριάμ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα, στρώνουμε μέσα το χωριάτικο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει απ' τα τοιχώματα, το αλείφουμε κι αυτό ελαφρώς με ελαιόλαδο, απλώνουμε μέσα τη γέμιση ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το φύλλο από κάτω ανασηκώνοντας την τάρτα με μια σπάτουλα και, αν χρειάζεται, συνεχίζουμε για λίγα λεπτά μόνο με την κάτω αντίσταση.
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου