Υλικά
5 μπριζόλες χοιρινές
6 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό ξηρό κρασί
½ κ. γλ. ρίγανη
½ κ. γλ. σκόνη μουστάρδα
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
50 γρ. κεφαλότυρι κομμένο σε κύβους
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το κρέας στη γάστρα. Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια και το ρίχνουμε στις πατάτες.
Επίσης ρίχνουμε την πιπεριά, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τις πατάτες στη γάστρα, καλύπτοντας τα κενά ανάμεσα στο κρέας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και χτυπάμε λίγο με το σύρμα.
Με αυτό περιχύνουμε το φαγητό.
Ρίχνουμε το κρασί στη γάστρα σε μία άκρη και το κουνάμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1½ ώρα.
Ανοίγουμε τη γάστρα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγο χωρίς καπάκι, μέχρι να ροδίσει το κρέας και να πιεί το παραπανίσιο ζουμί, αν υπάρχει και να μείνει με το λάδι του.
Καλή Επιτυχία !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου