Υλικά:
3/4 φλιτζανιού ταχίνι
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου