Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σουφλέ με σπανάκι και πράσα.....


Υλικά:
Σπανάκι, 1 ½ κιλ.
Πράσο, 1 ½ κιλ.
Λαδωτήρι Μυτιλήνης, 300 γρ. τριμμένο
Γραβιέρα, 300 γρ. τριμμένη
Φέτα, 300 γρ.,  τριμμένη

Μπεσαμελ:
Γάλα, 6 ποτήρι/-
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 12 κ. της σούπας, για τη μπεσαμέλ
Φυτίνη, 2 κουταλ. της σούπας, για τη μπεσαμέλ
Αυγό, 4, οι κρόκοι, για τη μπεσαμέλ
Κεφαλογραβιέρα, 1 φλιτζάνι/-α,  τριμμένη, για τη μπεσαμέλ
Μοσχοκάρυδο, λίγο τριμμένο

 Εκτέλεση:
 Κόβουμε τα πράσα και το σπανάκι και τα βράζουμε. Σουρώνουμε τα λαχανικά μας πολύ καλά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά και το ¼ της μπεσαμέλ και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και σκεπάζουμε με τη υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Για τη μπεσαμέλ
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός και προσθέτουμε τη φυτίνη. Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Όταν πάρει μια-δυο βράσεις το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους, την κεφαλογραβιέρα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop