Υλικά:
Ταλιατέλες - 250γρ.
ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
σκελίδες σκόρδο - 2, λιωμένες
ντομάτες ώριμες - 2, περασμένες στον τρίφτη
ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας - 250γρ.
τυρί κρέμα - 200γρ.
ελιές μαύρες - 1/4 της κούπας
φρέσκος βασιλικός - 1/4 της κούπας, ψιλοκομμένος
παρμεζάνα τριμμένη - 1/4 της κούπας
ρίγανη - 1 κ.γ.
αλάτι, πιπέρι -
Εκτέλεση:
Σε καλά αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύουμε τις ταλιατέλες για 9 λεπτά.
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε κατά μέρος. Κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν.
Σε τηγάνι που έχει κάψει καλά βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέτουμε τις ντομάτες τις περασμένες στον τρίφτη, τις οποίες έχουμε στραγγίσει καλά.
Αφήνουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας ενίοτε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό από τα μακαρόνια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τις ελιές και τον βασιλικό.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου