1 εντεριά αρνίσια πλυμένη
1 συκωταριά αρνιού με τα γλυκάδια της
σκόρδο τριμένο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
χυμό λεμονιού
καλαμάκια ξύλινα η μεταλικά
Εκτέλεση:
Αφού εχετε πλύνει καί στραγγίσει καλά τα εντεράκια, κόβετε και την συκωταριά σε μικρά κοματάκια, τα πασπαλίζετε με σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Παίρνετε ξυλάκια που φτιάχνουμε τα σουβλάκια και περνάμε τα εντόσθια κοματάκι-κοματάκι, και τα τυλίγουμε σφιχτά με το εντεράκι, ετσι κάνουμε καί τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τέλος τραβάμε το ξυλάκια απο τα γαρδουμπάκια μας και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας, τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι, ρίχνουμε και λίγο νερό και τα ψήνουμε σκεπασμένα στην αρχή με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς, και λίγο πρίν το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρωματάκι χωρίς να μας καούν.
Αυτό το φαγητό μπορεί να ψηθεί και σε γάστρα με καπάκι, οπως επίσης μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες οι οποίες γίνονται λουκούμι.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου