Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Κοκορέτσι στον φούρνο με πατάτες,,,,,,


Αν θέλετε παίρνετε το κοκορέτσι έτοιμο από τον χασάπη σας.......


 Υλικά:
1 συκωταριά
2 -3 λεμόνια
1 ποτήρι του νερού κρασί ( κατά προτίμηση κόκκινο )
4-5 πλεξίδες έντερα
μπόλιες (ζητήστε τες από τον κρεοπώλη μαζί με την συκωταριά )
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λεμόνι

Εκτέλεση:
Πλένετε τα έντερα καλά, και αφού τα γυρίσετε με την βοήθεια από ένα ξυλάκι και από την άλλη πλευρά ( ή αν θέλετε μπορείτε να τα κόψετε κατά μήκος ώστε να μπορέσετε να τα καθαρίσετε καλύτερα ), τα τρίβετε με τα λεμόνια και αλάτι για να πάρουν ένα άσπρο χρώμα. Κόβετε την συκωταριά σε κομμάτια την βάζετε σε μια λεκανίτσα και την περιχύνετε με το κρασί. Έπειτα προσθέτετε αλάτι, ρίγανη και πιπέρι και αφού την αφήσετε κανένα δεκάλεπτο να μαριναριστεί, περνάτε ένα ένα τα κομμάτια σε μικρές σουβλίτσες ώσπου να γεμίσουν. Μετά σκεπάζετε την κάθε μια με μπόλιες και τυλίγεται γύρω γύρω τα έντερα. Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί, περιχύνετε με το βούτυρο  ( λιωμένο ) και προσθέτετε χυμό λεμονιού.. εγώ πάντα το φτιάχνω μαζί με πατάτες στο φούρνο μαζί....

 Πατάτες Ψητές


Υλικά:
1 1/2 κιλό πατάτες
χυμό από 2 λεμόνια
 2 κουταλιές στης σούπας μουστάρδα
 2 σκελίδες σκόρδο
 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 αλάτι και θυμάρι
 3 ντομάτες
1 ποτήρι κρασί



Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, το κρασί και το αλάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και θυμάρι φρέσκο και τα ανακατεύουμε καλά.
Τις μεταφέρουμε σε ταψί, βάζουμε από πάνω το κοκορέτσι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Κατά τη διάρκεια τους ψησίματος γυρίζουμε το κοκορέτσι 1-2 φορές, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.


Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop