Υλικά:
16 γαρίδες, καθαρισμένες και πλυμένες
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
40 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Για τη σάλτσα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Γαρίδες: Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά, ανακατεμένη με την παρμεζάνα. Περνάμε τις γαρίδες πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τηγανίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Με μία τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα: Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε τις γαρίδες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!!!1
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου