Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τσουρέκια γεμιστά με σοκολάτα.....

Υλικά:
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
μαγιά στιγμής 2 φακελάκια
γάλα 300 γρ.
λιωμένο βούτυρο γάλακτος 180 γρ. και επιπλέον για το άλειμμα
ζάχαρη 300 γρ.
αυγά 6
μαστίχα 1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη
μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού, κοπανισμένο
το τρίμμα από 1 πορτοκάλι

6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

αμύγδαλα φιλέ 50 γρ. για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
Διαλύετε τη μαγιά σε 2-3 κουταλιές χλιαρό γάλα, προσθέτετε λίγο αλεύρι για να γίνει χυλός και αφήνετε το μείγμα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Σε μια λεκάνη χτυπάτε το βούτυρο γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, προσθέτετε ένα-ένα τα 5 αυγά, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το γάλα και το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι η ζύμη σας να γίνει ομοιόμορφη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει, για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο,πλάθουμε  ανα τρία φιτίλια. με χοντρό πλάστη πλαταίνουμε τα φιτίλια σε μακρόστενο  σε 9 κορδόνια και κατόπιν ανά 3 σε 3 κοτσίδες
Αλείφουμε κάθε φύλλο με πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα. Το ρολάρουμε και το στρίβουμε ελαφρά να φυλακιστεί η γέμιση. φτιάχνουμε και τα άλλα
Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο και τα αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Τα αλείφετε με το τελευταίο αυγό και τα πασπαλίζετε με αμύγδαλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35΄-40΄ περίπου.

Καλή Επιτυχία!!!!!


Entertv:πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop