400 γρ. αρνίσιο κιμά
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι, μάυρο πιπέρι
2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
2-3 πίτες για σουβλάκι
Ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ντομάτε σε φετούλες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε τα δύο είδη κιμά σε ένα μπολ, το ψωμί - αφού το βρέξεις και το στίψεις - και τα μπαχαρικά σου (πιπέρι, αλάτι, κύμινο) μαζί με το βούτυρο
Ζύμωσε καλά τον κιμά και άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα
Πλάσε σε μακρόστενα μπιφτεκάκια, όπως είναι δηλαδή τα κεμπαπ και πέρασα τα από ξύλινη ή μεταλλική σούβλα
Ψήσε στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά
Λάδωσε τις πιτούλες και ψήσε μαζί στο γκριλ να γίνουν λίγο τραγανές
Σέρβιρε με τις πιτούλες, την ντομάτα, το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και λίγη από τη σος μουστάρδας μαγιονέζας
Καλή Επιτυχία !!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου